Οι Ρίζες της Τραγωδίας: Το Μυστηριακό θέατρο

12,00 € ανά τεμάχιο

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Jorge Angel Livraga
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Γεώργιος Α. Πλάνας

Έκδοση: Β΄-  Αθήνα 2004

Σελίδες: 198
Διαστάσεις: 21 x 14 εκ (μαλακό εξώφυλλο)

ISBN: 960-8407-38-9

Η ύπαρξη του Μυστηριακού θεάτρου στους Αρχαίους Μυητικούς Πολιτισμούς παραδοσιακού χαρακτήρα είναι πια πέρα από κάθε αμφισβήτηση. Οι αρχαίες μυητικές Τελετουργίες ήταν, ως κάποιο βαθμό, παραστάσεις με θεατρικό χαρακτήρα, που σκοπός τους ήταν η ταύτιση της ανθρώπινης συνείδησης με τις θείες Δυνάμεις μέσω τις θεατρικής απομίμησης των ιερών γεγονότων του θείου Μύθου.

Ο Αρχαίος Κλασσικός Ελληνικός Πολιτισμός, όμως, είναι ο πρώτος όπου οι μυστηριακές αυτές παραστάσεις αποκτούν έναν εκλαϊκευτικό ρόλο, με κύρια μορφή την ΤΡΑΓΩΔΙΑ. Το αρχαιο-ελληνικό Θέατρο πρώτο γεφύρωσε το άδυτο των Μυστηρίων με το λαό, σε μια προσπάθεια για την πνευματική του ανύψωση.

Ο συγγραφέας, βαθύς γνώστης του παραδοσιακού Εσωτερισμού, μας εισάγει στον κόσμο της θαυμάσιας εκείνης περιπέτειας, αποκαλύπτοντας τους εσωτερικούς συμβολισμούς, τα ψυχολογικά και φιλοσοφικά βάθη του Ελληνικού Θεάτρου. Η Τραγωδία, με κύριο εκπρόσωπό της τον Μύστη Αισχύλο, ακόμα και σήμερα μας συναρπάζει με τη διαχρονική της επικαιρότητα, ζωντανή και ικανή να μεταδώσει σε κάθε λαό και σε κάθε ιστορική εποχή αιώνιες αλήθειες για τις Ανώτερες Δυνάμεις και τους Αόρατους Νόμους που διέπουν την ανθρώπινη φύση, τον κόσμο, τη ζωή και την εξέλιξη.

Λίστα με όλα τα σχόλια:
Δεν υπάρχουν σχόλια προς το παρόν.

Παρακαλούμε κάντε κάποια πρόταση για το προϊόν :

Όνομα χρήστη:
Το καλάθι είναι άδειο

Δωρεάν παράδοση σε όλη την Ελλάδα!

Εξόφληση με πιστωτική κάρτα ή λογαριασμό paypal μέσω της υπηρεσίας paypal.com, ο ασφαλέστερος τρόπος για τη συναλλαγή σας! Με την ολοκλήρωση της παραγγελίας θα λάβετε αυτόματο μήνυμα επιβεβαίωσης της πληρωμής σας και της παραγγελίας σας. Παραδίδουμε τα βιβλία σας μέσω των υπηρεσιών των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) σε 3 ως 5 εργάσιμες ημέρες.


Έδρα: Αγίου Μελετίου 29, 11361 Αθήνα - Τηλέφωνο επικοινωνίας 210 82 31 301

ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
Toggle Bar