Οι Πολιτισμοί των Πυραμίδων

17,00 € ανά τεμάχιο

Συλλογικό έργο - Συντονιστής: Μαρία Χιμένεθ Πλάνα

Ισμήνη Αλιζιώτη, Νίκος Κοντογιάννης, Κική Κόρνια, Ξανθή Μάρα, Κώστας Φραντζικινάκης

Έκδοση: Αθήνα 2009

Σελίδες: 271
Διαστάσεις: 21 x 14 εκ (μαλακό εξώφυλλο)

ISBN 978-960-8407-69-5

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Αρχαίοι Πολιτισμοί

Στην αυγή του πολιτισμού, οι περισσότεροι λαοί ανέγειραν πυραμιδικά κτίρια, παρόμοιες μορφές που εξέφραζαν τις ίδιες αντιλήψεις. Θεωρώντας απίθανη τη μεταξύ τους επικοινωνία, μπορούμε να στραφούμε προς τη σκέψη της ύπαρξης μιας κοινής ρίζας όλων αυτών των κατασκευών.

Σε κάθε γωνιά του πλανήτη και σε όλες τις εποχές, βρίσκουμε πυραμίδες να υψώνονται ως ένδειξη πολιτισμού, ως δείγμα της ικανότητας του ανθρώπου να νικάει τις δυσκολίες και να πλάθει την ύλη, να αναπαράγει τη δημιουργία του σύμπαντος και να υψώνει τη συνείδησή του προς τον ουρανό.

Η πυραμίδα ενώνει όλους τους λαούς και αποτελεί ένα οικουμενικό σύμβολο κι ένα παγκόσμιο έργο, μέρος της ανθρώπινης κληρονομιάς και παράδοσης, ικανό να μεταβιβάσει γνώσεις και πολιτισμό.

Ο συμβολισμός της πυραμίδας είναι πάντα η ανύψωση: είναι το ιερό βουνό και η σκάλα ανάβασης προς το θείο ή, αλλιώς, ο μυητικός δρόμος που διανύει ο υποψήφιος. Όταν ο άνθρωπος κατασκευάζει πυραμίδες, αναπαράγει το βουνό, το υψηλότερο σημείο, την άκρο-πόλη.

Λίστα με όλα τα σχόλια:
Δεν υπάρχουν σχόλια προς το παρόν.

Παρακαλούμε κάντε κάποια πρόταση για το προϊόν :

Όνομα χρήστη:
Το καλάθι είναι άδειο

Δωρεάν παράδοση σε όλη την Ελλάδα!

Εξόφληση με πιστωτική κάρτα ή λογαριασμό paypal μέσω της υπηρεσίας paypal.com, ο ασφαλέστερος τρόπος για τη συναλλαγή σας! Με την ολοκλήρωση της παραγγελίας θα λάβετε αυτόματο μήνυμα επιβεβαίωσης της πληρωμής σας και της παραγγελίας σας. Παραδίδουμε τα βιβλία σας μέσω των υπηρεσιών των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) σε 3 ως 5 εργάσιμες ημέρες.


Έδρα: Αγίου Μελετίου 29, 11361 Αθήνα - Τηλέφωνο επικοινωνίας 210 82 31 301

ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
Toggle Bar